Sayfalar

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Profiterollü Pasta ( geLde yemee )



Malzemeler :Pandispanyası için ;4 adet yumurta4 kahve fincanı toz şeker1 kahve fincanı yoğurt2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu1 paket vanilya
4 kahve fincanı un
Profiterol için;Hamuru;
2 su bardağı su
100gr. margarin
4-5 yumurta
1.5 su bardağı un
Profiterol kreması için;
3 yemek kaşığı un¾ su bardağı şeker1 adet yumurtanın sarısı2.5 su bardağı süt1 poşet krem şantiKrem şantiyi hazırlamak için;1 su bardağı süt
Arasına;damla çikolataAntep fıstığı (bütün halde)
Pastanın Kreması;1 paket Dr. Oetker vanilyalı pasta kreması50 gr. yumuşak margarin
1,5 su bardağı soğuk süt
Çikolata sos için;
2 paket (80 gr. ) bitter çikolata
200 ml. çiğ krema
Üzerine;
1 paket bitter çikolata rendesi
Yapılışı :Yumurta akları cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazları karıştırılıp yoğurt ve sıvıyağ eklenip biraz daha çırpılır. Elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilya ilave edilip tahta kaşıkla iyice karıştırılıp, yağlanmış ve unlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika batırılan kürdan temiz çıkana dek pişirilir. (Fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterin aksi halde pandispanyanız çökebilir.)
Profiterol topları yapmak için;
iç krema;
Süt, un, yumurta sarısı ve şeker bir tencereye alınarak iyice karıştırılır ve pişirilir. 1 poşet kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır ve soğumuş olan kremaya eklenip mikser yardımıyla çırpılır.
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. (Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.)Hazırlanan krema; krema pompası ile profiterol toplarına doldurulur. (Pompanız yoksa ortalarından kesip içlerini doldurabilirsiniz.)
Krema ocağa alınıp ısıtılır. Çikolata parçalanıp kremaya eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır.
Vanilyalı pasta kreması paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır.
Soğuyan pandispanya bir bıçak yardımıyla iki kat olacak şekilde kesilir. Bir miktar sütle pandispanya katları ıslatılır. (Pandispanya çok yumuşaksa gerek kalmayabilir.) Hazırlanan vanilyalı pasta kremasının 1/3' i birinci katın üzerine sürülür. Profiterol topları düzgünce yerleştirilir, ılık haldeki çikolata sos gezdirilir. Damla çikolata ve fıstık draje serpilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Pastanın yanları ve üstü vanilyalı krema ile kaplanır. Üzerine çikolata sos dökülmüş profiterol topları ve çikolata rendesi ile isteğe göre süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder